IPARI GYÁRTÁS

A QR Control megoldást alapvetően az üzemi munkafolyamatok javítására és megközelítően teljes kontrolljára fejlesztettük. Az üzemi karbantartás szerves része a gyártó üzemek mindennapjainak, mégis kevesebb figyelmet kap, mint maga a gyártás. A termék gyártási ciklusaihoz akár egy tucat gép használata szükséges, és teljes a folyamatból nem hiányozhat egy gép sem, mert az értelemszerűen leálláshoz vezethet.

Ebből kiindulva alkottunk egy olyan QR kód azonosítású rendszert, ami naprakész információkkal látja el a vezetőket, míg a napi, heti karbantartásokhoz segítséget és teljes kontrollt biztosít a karbantartók számára. Az okos eszközzel éps QR kóddal azonosított gép, egy PIN kóddal azonosított kolléga, és az online rendszer biztosította időpecsétes adatbevitel garantálja, hogy a minden fontos részlet bekerüljön a központi rendszerbe az adott berendezés karbantartásáról, állapotáról. Mindeközben az online megjelenített feladat vagy ellenőrzési lista támogatja a karbantartási munkákat és megelőzi a hiányos munkavégzést.

Partnereink természetesen jelezték, hogy a rendszer jól alkamazható a gyártási folyamatok kontrolljára is. A gyártási ciklusok alatt végbemenő változások követése, vagy például az anyagszükséglet, esetenként egy megszokottól eltérő részfolyamat kontrollja legtöbb esetben növeli a termék minőségét és csökkenti a ráfordított költségeket. Természetesen nem maga a rendszer teszi mindezt, hanem a dokumentált folyamatok alapján készülő utóellenőrzések, statisztikák, elemzések, azaz a magasabb szintű kontroll hozza az eredményeket.

 

QR Control - Élőerős munkafolyamat szabályozás és ellenőrzés QR kód alapon
VONALKÓD OLVASÁSA

A dolgozó a QR kód olvasásával bejelentkezik a feladat elvégzésére az adott helyiségbe vagy eszközhöz.

Checkingsystem QR Control - Tevékenység lista
TEVÉKENYSÉG LISTA

A QR kód alapján kap egy feladat listát, amit az adott helyiségben vagy eszközön kell elvégezni és majd visszaigazolni.

Checkingsystem QR Control - Feladatok elvégzése
FELADAT TELJESÍTÉS

A dolgozó a listában jelzett feladatokat elvégzi és a listában bejelöli a már elvégzett feladatokat.

Checkingsystem QR Control - Feladatok igazolása
FELADAT IGAZOLÁSA

Aláírással, megjegyzéssel, hang alapú adatbevitellel és fotó készítésével is igazolhatók a feladatok és a teljes munkafolyamat vége.

Checkingsystem QR Control - Utóellenőrzés
UTÓELLENŐRZÉS

Az adott QR kódhoz kapcsolt eszköz vagy helyiség utolsó tevékenységi adatai a QR kód alapján a helyszínen értékelhető a megfelelő hozzáféréssel.

Checkingsystem QR Control - Vezetői ellenőrzés
VEZETŐI ELLENŐRZÉS

A vezetők az összes munkafolyamatról, esetlegesen az adott eszközök, helyiségek állapotáról, illetve a munkaerő állományról tájékozódhat a rendszerben.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

A következő munkafolyamatokhoz lehet előre konfigurált feladatsort betölteni.

  • CNC karbantartás
  • EDM karbantartás